Glasajte za svoje favorite!
Projekat sa najviše glasova osvaja nagradu publike – 500.000 dinara!
Možete glasati jednom dnevno svakog dana do 05. decembra.
Broj glasova: 180
Gde poslastičari prave poslastice?
Cake Wizard Incubator predstavlja jedinstveno poslovno rešenje za sve one koji žele da se bave poslastičarskim poslom. Uz tehnički opremljenu kuhinju nudi i program edukacije koji je preko potreban preduzetnicima početnicima u ovoj brašni.
Suština projekta
Cake Wizzard – jedinstveni koncept koji daje kompletnu podršku preduzetnicima koji žele da se afirmišu u svetu poslastičarstva, na lokalnom i svetskom tržištu. U sertifikovanom, tehnički potpuno opremljenom prostoru (kuhinja, magacinski deo, administrativni prostor i prodajni), korisnici u vidu zakupa mogu kreirati i oživeti poslastičarske brendove, uz niske početne investicije i režijske troškove tokom boravka u njemu.
Koju potrebu ova inovacija rešava?
Povećana uspešnost biznis modela, ima više karakteristika:
- Niža početna investicija
- Niži troškovi održavanja u početnim godinama razvoja
- Poslovna podrška tokom poslovanja
- Povećava konkurentnost, posebno kroz franšizni model poslovanja
- Pomaže mnogim malim proizvođačima hrane da izađu iz sive zone tržišta i u uđu u legalne tokove poslovanja
- Likvidniji poslovni subjekti – bankama sigurniji korisnici kredita
- Ojačava proizvodnju i privredu u celini
Šta vas je motivisalo da razvijate inovaciju?
Tražeći nova rešenja da se proces proizvodnje pojednostavi i racionalizuje – vremenski i finansijski, pojavila se “neiskorišćenost kapaciteta”, koje uvek predstavlja gubitak 30-70%. Jedini način da se profitira u ovakvim slučajevima – vodio je u pravcu zajedničkih prostora za vise brendova. Ponude za poslovna partnerstva usmerile su me u pravcu konsaltinga. Objedinjujuci iskustvo i potražnju nastao je ovaj projekat.
Inovacija u tezama
Usluge u konceptu CW se dele u dve faze:
Inkubacija – edukacija pre početka rada u oblastima,
- Kako započeti sopstveni biznis
- Sve o proizvodnji i bezbednosti hrane
- Izazovi u poslovnim partnerskim/porodičnim odnosima i mogućnosti prevazilaženja
- Razvoj uspešne formule – održivosti i recepture proizvoda
- Brend i marketing edukacija
- Finansijsko poslovanje – od početnih investicija do profita i daljeg razvoja
- Razvijeni koncept – receptura biznis plana za prvih 20 proizvođača (brendova)
Deljeni prostor – praćenje, upućivanje i dalji konsalting nakon započetog poslovanja kroz CW, zakup prostora i opreme:
- izdavanje prostora i opreme pod zakup – planovi podeljeni po oblastima korišćenja prostorija
- Kreiranje i razvoj recepture pogodnoj za efikasnu proizvodnju i distribuciju proizvoda
- Nabavku i prijem robe u vremenu kada je najpraktičnije dobavljačima
- Zakup skladišnih prostorija
- Poslovno savetovanje u oblastima – finansija, administracije, proizvodnje i bezbednosti hrane, zaposlenih, prodaje, marketing i brend strategije.
- Franšizni konsulting
- Marketing promociju
- Prodaju onlajn
- Zajednička prodaja u samom prostoru
- Pomoć u izboru ciljne grupe i ispravno plasiranje robe
- Prostor za sponzore sirovina i opreme koji mogu svoje prezentacije održavati u tom prostoru
O inovatorima
Marina Lazarević – preko 22 godine rada u poslastičarstvu – Stelina, Mammas Biscuit House, Mammas Biscuit Factory. Proizvodnja ručno radjenih, visokokvalitetnih poslastica, po tradicionalnim recepturama – organizacija, nadzor, asortiman i ponude za distribuciju; Marketing; Brendiranje; Finansije; Komercijala; Sertifikacija i implementacija standarda, Prodaja – direktna, online, HORECA, Marketi. Edukator radionica čokolade. Vlasnik – www.cakeshopfranchise.com.
Jelena Krstic Ranđic – Profesor na Poslovnoj školi (Preduzetništvo, Osnove menadžmenta, Upravljanje projektima, Menadžment MSP). Sertifikovani mentor sa iskustvom. Vlasnik konsultantske agencije Biznis – finansijskih analiza
Inovaciju prijavljuje pojedinac
Cake Shop Franchise
Članovi tima
Marina Lazarević
kreator i koordinator
Jelena Krstic Ranđic
finansije
Linkovi ka projektu
Sajt
https://www.cakeshopfranchise.com
Facebook stranica
https://www.facebook.com/cakeshopfranchise